Избрани Новини

Областните управители на Благоевград и Серес се срещнаха

Дадоха се много предложения за стратегически проекти

Областният управител Бисер Михайлов се срещна със заместник-префекта на Централна  Македония за област Серес Йанис Моисядис, който дойде на официално посещение днес в Областна администрация Благоевград.  

Областна администрация Благоевград е в много добри отношения с префектура Серес, като днес от българска и от гръцка страна се дадоха много предложения за стратегически проекти, които ще бъдат от полза както за област Благоевград, така и за Серес.

Предложенията от Моисядис са по отношение на кандидатстването със съвместни проекти по Програма за трансгранично сътрудничество  „Гърция – България 2014 – 2020 “. Бяха обсъдени няколко приоритетни оси, върху които ще се работи през новия програмен период, а именно конкурентоспособност, човешки ресурси и социална икономика.

Бисер Михайлов също набеляза важните за област Благоевград приоритетни дейности, които  ще намерят своята реализация по програмата за трансгранично сътрудничество България  – Гърция, а именно опазване на околната среда и в частност превенция от наводнения. Освен това областният управител смята за приоритетни няколко инфраструктурни проекта, свързани с ремонт на пътни  участъци, в които водещо място ще заемат пограничните общини.

И двете страни останаха доволни от срещата, като категорично заявиха, че съвместните усилия ще допринесат за приоритизиране на важните стратегически проекти при ясни условия и правила на партньорство, със стремеж за съвместно развитие и напредък.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов