Избрани Новини

Ветеринари дадоха на прокурор фермера Любослав Коюнджийски

Той ги нападнал, което се случва за втори път, откакто върлува бруцелозата в Рилското корито

Ветеринарите д-р Асен Соколов и д-р Първан Дангов са подали жалба в Районна прокуратура - Дупница срещу Любослав Коюнджийски, който е собственик на две ферми за отглеждане на животни в Кочериново и в село Падала, информира struma.bg. Тези дни при опит на 12-те ветеринарни специалисти да вземат кръвни проби от 29 кози от стадото на фермера Л. Коюнджийски той ги нападнал, което се случва за втори път, откакто върлува бруцелозата в Рилското корито. Коюнджийски се нахвърлил срещу д-р Асен Соколов с думите: „Некадърници, нямате право да влизате тук, жалки нищожества.”

Намесата на Първан Дангов спасила от побой колегата му. Дангов позвънил на РУП - Рила и на място пристигнали полицаи, които озаптили разярения фермер, който отправял люти закани за саморазправа с ветеринарите. При пристигането на ченгетата фермерът омекнал и пуснал ветеринарите да вземат кръвни проби от животните във фермата му. Той е дал показания в РУП – Рила. Междувременно д-р П. Дангов и д-р А. Соколов са подали жалба срещу Л. Коюнджийски в Районна прокуратура - Дупница. Очаква се прокуратурата да реши какво наказание да наложи на фермера.

Преди около месец Любослав Коюнджийски налетя с кол на д-р Гъгнев от ОДБХ, който е извършвал проверка заедно с ветеринарите. Тогава също се наложи намесата на полицаите, за да може докторите да си свършат работата.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)