Избрани Новини

Нов случай на бруцелоза откриха в Рила

Има и втора положителна проба на куче

Нов случай на бруцелоза в стадото на фермера Любослав Коюмджийски откриха ветеринарните лекари от Областната дирекция по безопасност за храните в Кюстендил по време на повторните проверки, пише struma.bg. Новозаразеното животно е пръч от стадото на Коюмджийски, в което по време на предишните изследвания отново бе открита заразена коза.

"Имаме и втора положителна проба, тя е на куче", казаха ветеринарите в Рила. Те допълниха: "И този път имаше разправии със собственика на фермата Коюмджийски, който отглежда животни в рилското село Падала". Фермерът замахнал с кол към един от докторите, за да не доближават животните му.

"Новозаболелите животни означават само едно - болестта не е овладяна", коментираха ветеринарните специалисти в Рила.

След откриването на новите болни животни на стопанина вече е забранено да извежда стадото си от над 400 животни на паша в Рила планина, като за това ще бъде следено стриктно.

На Коюмджийски са връчени предписания за действията и отговорностите, които има съгласно закона, както и за възбрана за търговия и каквото и е да е движение на животните от едно място на друго. Забранено е и използването на млякото от животните от стадото му.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)