Избрани Новини

Муса Палев се отказа от битката за Белица

На балотаж отиват ДПС и ГЕРБ

Независимият кандидат за кмет Муса Палев се отказа от битката за Белица, съобщи infomreja.bg. Точно в 16.50 часа той е депозирал декларация в ОИК, че се отказва да участва на балотажа в неделя.

По правило ОИК трябва да се събере везнага и да вземе решение дали ще уважи искането му. При такава ситуация на втори тур отива следващият по брой гласове, а това е Иван Богданов от ГЕРБ.

Едва ли обаче ОИК ще намери мотив да отхвърли декларацията и най-вероятно в неделя за Белица ще се борят ДПС и ГЕРБ.

Муса Палев отказа коментар. "Това е лично решение, ще се върна като депутат в Народното събрание", лаконичен бе той.

Първият тур в Белица премина много драматично, с куп фрапантни нарушения. Резултатите показаха 47,60% за Ревански и 24,86% за Муса Палев.

Още тогава избирателите в една от най-бедните общини у нас си задоха въпроса кого ще подкрепят хората на Бойко Борисов - дали ДПС или отлюспения от Лютви Местан Муса Палев.

Победата за Палев изглеждаше трудна и неговиге хора изразиха съмнение, че партийните активисти на ГЕРБ ще го подкрепят.

Най-вероято и това е една от причините да се откаже сам от избората надпревара.

Последните месеци в политически план бяха трудни за Палев. След като измести с преференциален вот от НС бившия депутат Башев, той си навлече гнева на партийната централа и отказа да напусне депутатската бана, но с това си осигури пълна политическа изолация.

По време на предизборната кампания той отново остана сам. Нито една политическа формация не пожела да го подкрепи нито официално, нито неофициално.

Битката за Белица продължава в неделя, когато ще стане ясно дали ГЕРБ ще пробие бастиона на ДПС.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)