Избрани Новини

Арестуваха Зелето за трафик на голямо количество хероин през ГКПП Кулата

Той е собственик на рибарник от петричкото село Чучулигово

Бизнесмен, собственик на рибарник в петричкото село Чучулигово, бе арестуван преди час заради участието си в трафик на хероин по трасето Петрич-Гърция, информира struma.com. Рано тази сутрин криминалистите от ОД на МВР задържаха ТИР, в който бяха открити 580 грама хероин, укрит в тайник в таблото на камиона.

Арестуваният бизнесмен е известен в района с прякора Зелето заради това, че преди време е отглеждал зеленчуци. Заедно с него в ареста е и негов авер, криминалнопроявен, познайник на полицията, както и шофьорът на ТИР- а, нает като муле срещу 300 евро. Целта била пренасяне на дрогата в съседна Гърция. Имало човек, който да я посрещне на 15 километра след границата.

Шофьорът на ТИР-а е от петричкото село Първомай, изпаднал е в шок от случилото се. Твърди, че не знае какво е имало в тайника. Часове след неговия арест ченгетата стигнаха и до поръчителите и организаторите на трафика, което е сериозен успех. Тирът е конфискуван. Хероинът е изпратен за екпертиза. Арестуваните наркотрафиканти ще бъдат докарани в Благоевград за разпит пред съдия.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)