Избрани Новини

В Благоевград се обучават как да управляват наводненията

Проектът се осъществява в партньорство с македонската Община Делчево

Благоевград започна обучение на тема „Управление на наводненията”, предаде радио „Фокус“. Мероприятието се провежда в рамките на проект. Той се осъществява в партньорство между Община Делчево и Община Благоевград. Обучението ще се проведе днес и утре в сградата на общината.

По програма през днешния ден е предвидено да бъде извършена оценка и управление на риска от наводнения по река Бистрица съгласно Директива 2007/60/ЕС, след което ще има дискусия. През утрешния ден участниците в обучението ще разговарят за три големи наводнения случили се на територията на Република България.

"Това са знаковите наводнения през месец февруари на 2012 година – скъсването на стената на язовир "Иваново" и наводняването на село Бисер и последвалите от така климатични стечения на обстоятелствата наводнения в Свиленград и Варна. Целта на дискусията утре е да се видят какви са причините и какъв е механизма на различните видове наводнения“, коментира доц. д-р Ангел Захариев, преподавател в УСАГ – София, който ще проведе обучението на участниците. Той допълни, че когато механизмите причиняващи наводнения бъдат добре познати, то тогава ще могат да се разработят адекватни мерки за превенция срещу подобен вид бедствия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов