Избрани Новини

Кюстендилец режисира филми в Лондон

Създава документалната поредица "Из живота на българите във Великобритания"

Журналистът Николай Барулов е роден в Кюстендил през 1984 година. Израства в среда на музиканти и хора на изкуството покрай своите родители. След бакалавърска степен по "Българска филология", продължава образованието си в Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" със специалност "Международни бизнес отношения".

Последва специализация във Великобритания, като през 2013 г. завършва "Филмово производство" в класа на Майкъл Кенеди в университета Kingston в Лондон. Активната му кариера като телевизионер започва през 2008 г., когато за старта на предаването "В неделя със.." по БНТ1 е привлечен в екипа като сценарист и ко-водещ на Димитър Цонев. През 2010 и 2011 г. продължава в телевизия TV+ като водещ на сутрешния блок. През неговото студио минават стотици гости от обществения и културен живот на България.

В течение на работата си създава своята авторска рубрика "В личен план", в която среща аудиторията с реалния живот на звездите и популярните личности. От 2013 г. работи във Великобритания като режисьор на телевизионни и филмови продукции. Същевременно не изоставя и работата си като журналист, като създава документалната поредица "Из живота на българите във Великобритания. От няколко седмици работи по документален филм за живота на двама братя българи, които живеят в Лондон и са на диаметрално противоположни позиции за България.

Ще бъде разказ за борбата между обичта и омразата, бита и парите, спомените и достойнството. По най-актуалния въпрос за предстоящия референдум Барулов очаква голяма активност от по-интелигентните хора и хората, на които наистина им пука за България. Според него големият процент от работещите българи на Острова няма да си мръднат и пръста да отидат до урните. Проблемът е, че те просто са обезверени и нямат никакво доверие на българските институции и политически фигури.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов