Избрани Новини

Калин Гелев, Сапарева баня: Формулата за успеха е да имаме мнозинство в ОбС

Кандидат-кметът на ГЕРБ за Сапарева баня Калин Гелев се срещна с жителите на село Овчарци

"Формулата за успех е да имаме мнозинство в ОбС. То е определящо - може да блокира решенията на кмета и дейността му. Само с мнозинство можем да прокараме наистина важните решения, заложени в програмата ни и да се противопоставим на нечии чужди интереси, които са в ущърб на общината ни". Това заяви кандидат-кметът на ГЕРБ за Сапарева баня Калин Гелев при среща с жителите на с. Овчарци. Гелев призова всеки да бъде достатъчно активен и да гласува, за да се постигне висока избирателна активност, която да ограничи купения вот.

На предизборната среща в с. Овчарци Калин Гелев представи листата със съветници на ГЕРБ - Сапарева баня и управленската програма на партията за общината. В листата има двама кандидат-съветника, представители на населеното място: вторият Иван Куьов и дванайстият Йордан Камджилов.

Кандидат-кметът на ГЕРБ в с. Овчарци Ирена Ранова също присъства на срещата. Пред съселяните си тя представи приоритетите си за развитие на селото, за да има най-сетне видима промяна в Овчарци. Като основен акцент е асфалтирането на центъра на селото "Поляната". "Приоритет е и ремонтът на покрива на детската градина - за нас е важно децата ни да имат добра среда, в която да прекарват времето си. Заложили сме и изграждането на екопътека от хлораторна станция в м. ”Попови ливади”, м. ”Светата вода”, м. ”Света Богородица” в Сапарева баня през „Света Богородица” с. Овчарци, Овчарченски водопади до Ресиловския манастир „Покров Богородичен”. Саниране на помещения в училището и отдаването им за клубове на инвалида, пенсионера и за художествена самодейност", посочи още кандидат-кметицата Ирена Ранова.

"Като жена заставам зад идеята да осигурим поне веднъж в годината да се провеждат профилактични прегледи за ранна диагностика на рак на млечната жлеза", бе категорично тя. "Имаме идея също да направим етнографски комплекс в близост до черквата в с. Овчарци - отново с цел привличане на туристи тук", допълни Ранова.

Калин Гелев очерта като приоритети за развитие на общината пред присъстващите изграждане на общинска геотермална централа със средства от еврофондове с цел опазване чистотата на въздуха през зимния сезон, изграждане на подстанция от високо към средно напрежение 110/20kV или осигуряване на резервно захранване за високо напрежение чрез изграждане на нов далекопровод от подстанция „Марек” - Дупница, изграждане на пречиствателна станция за отпадни води.

В края на срещата кандидатът за общински кмет Калин Гелев покани всички присъстващи да изгледат постановката "Службогонци", която ще се играе в Сапарева по покана на ГЕРБ. Пиесата ще се играе на 9 октомври, петък, от 18:00 ч., в залата на НЧ "Просветен лъч".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов