Избрани Новини

Кандидат-кметът от ГЕРБ Калин Гелев се срещна с жителите на Сапарево

Гелев: "Заедно ще работим за решаване на проблемите, които има община Сапарева баня"

"За да се случат нещата тук, трябва ново управление, нов Общински съвет и нова визия за развитието на община Сапарева баня. Сигурен съм, че, ако работим заедно за развитието на общината, ще постигнем видима промяна и несъмнени успехи". Това заяви при среща с жителите на с. Сапарево кандидатът за кмет на ГЕРБ в община Сапарева баня Калин Гелев. На срещата той представи и кандидата за кмет на селото Йордан Йорданов. "Виждам добър знак в това, че бащата на Йордан бе един от най-успешните кметове на с. Сапарево. Сигурен съм, че с подкрепата на ГЕРБ Йордан Йорданов ще покаже категорично, че може да работи с хората и за хората", изрази увереност Гелев.

На срещата присъстваха и част от кандидат-съветниците на партията, като двама от тях - четвъртият в листата Калин Базиргянов и седмият Александър Алащинов, са жители на с. Сапарево.

Жителите на селото изказаха недоволството си от непрекъснатите спирания на тока, неасфалтираните улици, уличното осветление в селото, изградената екопътека и ред други неща. Един от основните проблеми в цялата община е честото спиране на тока: има изключително недоволство сред местното население, страда много и туристическият бизнес. "За да решим това, ще изградим подстанция от високо към средно напрежение 110/20kV или ще осигурим резервно захранване за високо напрежение чрез изграждане на нов далекопровод от подстанция „Марек” - Дупница", пое ангажимент Калин Гелев.

Поставяне на седалки и изграждане на съблекални на стадиона, обновяване на центъра, асфалтиране на част от улиците и изграждане на тротоари са част от другите неща, които трябва да се случат в Сапарево.

"Село Сапарево има много красив парк, който обаче е неподдържан. В него няма обособени места за отдих и алеи. Като приоритет в програмата си сме заложили оформянето и преобразяването на това парково пространство в привлекателен кът", заяви пред жителите на селото Калин Гелев. Сред приоритетите, набелязани от ГЕРБ-Сапарева баня, кандидат-кметът очерта още реконструкция на външен водопровод и подмяна на тръби с цел повишаване водопроводимостта до 20 л. сек., привеждане на училището в Сапарево във вид, подходящ за използване, за да бъдат отдавани помещения за клуб на пенсионера, инвалида и на художествени самодейци. "Трябва да се даде старт и на проекта за изграждане на микроязовир в местността "Шарбан", посочи още Калин Гелев.

"Към Сапарева баня има голям поток от туристи. Но на тях не им е известно, че в с. Сапарево има красива и старинна черква с богата история, има множество параклиси в живописни местности около селото. Те трябва да се направят привлекателни туристически дестинации. Затова и в нашата програма сме заложили изграждането на билбордове на местата, където минават най-много туристи", даде заявка още Гелев. Той посочи, че такива билбордове, рекламиращи местните забележителности, трябва да се изградят и около селата Овчарци и Ресилово: там има също какво да се популяризира.

Кандидатът за кмет на Сапарево Йордан Йорданов от своя страна обеща да отстоява твърдо интересите на селото пред Общинското ръководство в Сапарева баня. Йорданов бе категоричен, че няма да държи в информационно затъмнение населението, ще бъде отворен към всякакви предложения и идеи за развитие, дадени от съселяните му.

"Ние сме правилният екип, който може да осъществи нужните промени. Видимите положителни резултати тук, в Сапарево, както и в Сапарева баня, ще се налице, когато гражданите ни гласуват своето доверие. За да има постоянна връзка между управляващите и населението, за да се решат проблемите и нещата да тръгнат напред, на 25 октомври дайте своя глас за кмет на община, кмет на кметство и листа с кандидат-съветници с номер 8 в интегралната бюлетина", призова кандидат-кметът Калин Гелев.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)