Избрани Новини

Богата е съпътстващата програма на "Francofolies“

Благоевград Лайф

25-09-2015, 14:33

Снимка:

blagoevgrad.utre.bg

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Благоевград е Francofolies

Благоевград става световен център на френската музика

Ателиета, куклен театър и уроци по танци ще радват децата

Съпътстващата програма на „Francofolies“ продължава и в следващите два дни от фестивала в Благоевград . Днес от 15:00 до 19:00 часа ще бъдат отворени ателиетата на Станка Желева. От 10:00 до 18:00 часа веселото градче на National Geographic KIDS ще разпъне шатрите си на площада пред Операта.  В 11:00 часа беше представен и куклен театър „Вълшебните плодове и зеленчуци”. От 17:00 до 19:00 часа ОДК и Център по изкуствата ще представят Открит урок по български народни танци.

През третия ден на „Francofolies. Благоевград” малки и големи отново ще имат възможност да се докоснат до ателиетата на Станка Желева от 11.00 до 18.00 часа, докато очакват своите любими звезди на сцената на площад „Георги Измирлиев”.  Малките жители и гости на Благоевград пък от 10.30 часа ще могат да гледат Куклен театър с постановката „Телефон 112”, от 11.00 часа започва инициативата на БНТ 2 – „Открий България”. Концертната съпътстваща програма ще бъде с начало 17.00 часа, когато на площад „Македония”, на сцената пред Операта ще излязат звездите на културните институции в града, а финалът е запазен за Камерна опера.

За хилядите почитатели на френската музика, които ще присъстват на тридневното събитие, са подготвени и афтър партита, които ще бъдат на последния етаж на мол „Ларго” в Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов