Избрани Новини

Благоевград е Francofolies

Това е едно от най-големите музикални събития в Благоевград

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов официално откри в четвъртък в 18,00 часа фестивала „Francofolies". Това е едно от най-големите музикални събития не само в Благоевград, но и на Балканите. Проявата бе възстановена след над 20-годишно прекъсване. За старта на фестивала в Благоевград пристигнаха френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан и Латифа Ахарбаш, посланик на Кралство Мароко в България. Сред официалните гости бяха Жерар Пон – директор на най-популярно ежегодно издание на „Francofolies" в Ла Рошел, Франция, евродепутатът Андрей Новаков. Поздравителни адреси бяха получени от Маргарита Попова – вицепрезидент на Република България, Полина Карастоянова - председател на комисията по култура и медии към Народното събрание, Вежди Рашидов – министър на културата, д-р Петър Москов – министър на здравеопазването, Ангел Чолаков – посланик на Р. България във Франция и Монако.

„Добре дошли, сигурен съм, че ще останете с приятни впечатления от нашия град и фестивала. Фестивал, който имаме амбицията да се превърне във визитната картичка на Благоевград. Искам да благодаря на всички, които ни подкрепяха, но искам да благодаря и на онези, които не ни подкрепяха, защото ме амбицираха да стигнем дотук. Тези дни ще имаме възможност да се докоснем до френската музика и култура, но също така даваме възможност на Франция да ни опознае, защото опознаването е двустранен процес. Благодаря на всички. Имаме прекрасна програма, прекрасни изпълнители, прекрасно време, прекрасен град... нямаме повод да не се чувстваме добре", заяви градоначалникът.

Първи на сцената се качи групата „DEEP ZONE PROJECT" и Веси Бонева. По-късно благоевградчани и гости на града се насладиха на изпълненията на KYO, Caravan Palace и прочутия диджей Bob Sinclar.


 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)