Избрани Новини

ЛОТ 3.3 на АМ "Струма" включва 9 моста и 2 големи пътни възела

Министър Павлова подписа договори за проектиране, строителство и супервизия на ЛОТ 3.3

Проектът на ЛОТ 3.3 на АМ "Струма" включва 9 мостови съоръжения и 2 големи пътни възела. Това каза Лиляна Павлова- министър на регионалното развитие и благоустройството, по време на подписването на договорите за проектиране, строителство и супервизия на автомагистрала „Струма“ - ЛОТ 3.3“, предаде репортер на агенция "Фокус".

"Всичко това трябва да бъде прецизирано и допроектирано с точни параметри, за да имаме детайлен технически проект и разрешение за строеж. Отделно от това, започваме всички необходими дейности за извършването на отчуждителни процедури, което е важен елемент, за да може успешно да издадем разрешението за строеж", обясни министър Павлова. По думите ѝ, след приключването на процедурите, още в началото на строителния сезон на 2016 година, фирмата-изпълнител ще може да започне работа.

"Сключваме предсрочно договорът с изпълнителя на ЛОТ 3.3 на АМ "Струма", за да започне работата незабавно. Какво предстои от тук нататък? Днес сключихме договор за строителство и строителен надзор, но този тип проекти е на принципа на така нареченият "инженеринг". Това означава, че строителя има първия и основен ангажимент да допроектира началния проект за изграждането на участъка", посочи министър Павлова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов