Избрани Новини

Вълк избяга от благоевградския зоопарк

Намира се някъде из града

Вълк избяга тази сутрин от зоологическата градина в Благоевград. Служителите на зоопарка, намиращ се в местността Ловен дом над града, са забелязали, че клетката на вълка е празна. Посетителите на зоопарка са евакуирани. На място има служители на пожарната и полицията, уведомени са и ловците от ЛРД „Сокол-1911”.

Снощи имаше още един инцидент в зоопарка. Охранителят Славейко Г., на 66 г. застъпил на смяна в 20 ч., а в 20.30 ч. бе открит мъртъв. Най-вероятно смъртта му е причинена от инфаркт, вследствие на високо кръвно налягане. Близките не са пожелали аутопсия.

Това е втори инцидент с избягало животно от зоопарка в Благоевград. Преди 10 г. избягаха две мечки – Явор и Калинка. Калинка бе открита в района на зоопарка, а Явор бе прострелян с упойваща стрела над тенис-кортовете

"Разширихме периметъра, в който издирваме 8-месечния вълк, избягал от клетката си". Това каза Крум Попниколов, директор на благоевградския зоопарк, цитиран от Фокус. По думите му и към момента издирването на животното продължава, като се правят опити то да бъде заловено.
На мястото има специално обучен служител с необходимото приспивателно, но вече повече от час издирването на хищника не е дало резултат. По последни данни вълкът е напуснал територията на Зоопарка, но според Попниколов той не е много далеч.

Директорът на благоевградския зоопарк уточни, че вълкът е малък, на около 8 месеца, не е опасен и не застрашава живота и здравето на хората, които живеят в близост до парка. Районът продължава да бъде отцепен от органите на реда.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов