Избрани Новини

Продължава празникът на скоростта в Разлог

Ще има още демонстрации и състезания на автомобили, мотори и джипове от най-актуалните марки

За втора поредна година община Разлог е домакин на „Празник на скоростта”. И днес жителите и гостите на града ще имат удоволствието да видят демонстрации и състезания на автомобили, мотори и джипове от най-актуалните марки и модификации. Организаторите от община Разлог, "Нисан" – България и "Петрол" са предоставили висички възможности за провеждането на  невероятно шоу.

Празникът стартира вчера на входа на Разлог с уникалните каскади на момчетата от Екстрийм атак, които демонстрираха новата си програма и възможностите на техните пистови мотори.

Събитието продължи с участието на едни от най-изявените пилоти на България: Константин Маршавелов - шампион на България за 2014 и лидер за 2015, многократните шампиони Илия Царски и Румен Дунев, Пламен Стайков - рали шампион 2014, младата надежда Григор Григоров - републикански шампион Планинско катерене 2012 и 2013. При дамите видяхме  Екатерина Стратиева - лидер в Европейския рали шампионат за 2015г и носител на Европейската рали купа за 2014, Мануела Костадинова – шампион Гимхана.Специални гости ще бъдат Димитър Илиев и Крум Дончев, както и много други пилоти.

За трасето, безопасността на публика и състезатели, както и за точното времеизмерване се погрижи екипът на Владимир и Димитър Илиеви, които бяха подготвили интересни изпитания за всички участници.

Днес в празника ще се включат и аматьорите със своите автомобили. Тази година сили ще премерят състезателите от Премиум рали – София Свети Влас и собствениците на Нисан GTR. За тях е предвиден общ старт от София. Групата стартира на 19 септември в 12.30 часа от Парадайс център, като по пътя за Разлог изпълниха различни изпитания, подготвени от Владимир и Димитър Илиеви. Днес в Разлог те ще се състезават в дисциплините „драг”, „италианско преследване” и „най-добра генерация”, като крайните победители ще бъдат наградени същата вечер в комплекс "Банско Роял Тауърс" с трофеи и подаръци от спонсорите.  Очакват се над 20 частни автомобила да дадат пълна газ по трасето в Разлог.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)