Избрани Новини

Заловиха 4 камиона контрабанден дървен материал на жители на Сушица

Продавали го в района на с. Полена на 65 лв. за кубик

4-камиона с контрабандно добит дървен материал арестуваха миналата седмица служители от контролното звено към ЮЗДП Благоевград, командировани в горите над станалото скандално известно симитлийско село Сушица, информира struma.com.

При проверка на експертите е установено, че въпросните камиони превозват дървен материал добит от горския фонд и държавна собственост. Стопаните от съседните села, които имали възстановени гори, изсекли своите и се прехвърлили в държавното. Така с добития материал те тръгнали към базата за преразпределението му около училището в симитлийското село Сушица.

Срещу собствениците на камионите е образувано дознание. Проверките в района бяха назначени със заповед на директора на ЮЗДП Дамян Дамянов, след като бе засипан със сигнали за контрабандна сеч в района. Тези сигнали костваха главата на горския цар в Симитли Б. Котузов, но впоследствие той бе върнат на поста, докато текат проверките на ЮЗДП за случващото се в горското стопанство.

Както многократно вече алармираме, аферите в гората на Сушица продължават с месеци, схемата е контрабанден добив, после продажба на 65 лева за кубик и несметни богатства за контрабандистите. Върху тях има чадър, говори се, че това е известен в района местен политик. Той също е обект на специално внимание.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов