Избрани Новини

Наградиха огнеборци от Кюстендил

Наградиха ги с парични награди и писмени похвали

14 септември е обявен  за празник с Решение на Министерския  съвет от 12 септември 1995 г. Датата е избрана заради 90-годишнината от учредяването на първото професионално  обединение на пожарникарите в България през 1905 г.

В чест на празника си служителите от РДПБЗН – Кюстендил организираха от 7 до 14 септември в областта "Седмица на пожарната безопасност"  с демонстрации за гасене на пожари и  евакуация на хора при бедствия и аварии, както и  "Дни на отворените врати", превантивни  кампании и кампания за сформиране на  МПО "Млад огнеборец".

По случай празника  със  заповед на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова  е награден с почетен знак на МВР – II  степен главен инспектор Светослав Георгиев от РДПБЗН - Кюстендил, а други осем служители на РДПБЗН са наградени с колективна парична награда, съобщава БНР. Министър Бъчварова награждава тези служители за проявения висок професионализъм и съществен принос при овладяването на пожара, възникнал в НП „Рила“ в края на юли т.г. Колективната награда е за гл. инспектор Наско Васев, гл. инспектор Стефан Тахтаджийски, младши експертите Антон Тончев Наско Стаменков, Кирил Николчов, Камен Стоянов, Красимир Илиев и Радослав Наков.

Със заповед на министър  Бъчварова е награден с Почетен медал  на МВР инж. Василий Маринковски - н-к на  отдел „Опазване, превенция и защита на  ДГТ и ползване на дървесина“. Наградата  на инж. Маринковски е за съществен принос  при овладяването на пожара в НП „Рила“,  който възникна в края на юли т.г.

Със заповед на директора  на РДПБЗН – Кюстендил, са наградени с  писмена погвала 45 служители от структурата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов