Избрани Новини

Жители на Лъжница помагат на съселянин да изгради изгорялата си къща

Животът

14-08-2015, 10:51

Снимка:

sofia-fire.bg

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Огнен ад изпепели до основи дома на 36-годишен земеделец

Домът на Наази Шикир изгорял заедно с пари и документи

Пожар остави цяло семейство в село Лъжница на улицата- без покрив и без средства за препитание. Жители на селото събират пари и с доброволен труд помагат за изграждане на нов дом на пострадалите.

Нещастието се случило около 3:00 часа след полунощ. За час и половина цялата къща е изпепелена пред очите на собственика Наази Шикир. За щастие, мъжът бил сам в дома. Съпругата и дъщеря му снощи отишли да спят при роднини. Огънят обаче унищожил чеиза на момичето, парите на семейството- около 3 600 лева, документите за собственост на няколко имота, нотариалния акт за къщата, личните карти, задграничните паспорти. "Само машините ми бяха за около 5 000 лева. Имах къртачи, бормашини, флексове.", реди Шакир.

300 килограма сух тютюн също е изпепелен, остава само този, който все още е под найлона пред имота му. “Младият мъж с тежката съдба” – така ни го описва Фатме Бадал.

Фатме Бадал: "Много добър човек. Цял живот той не е откраднал, не е отишъл някъде, да направи на някой лошо. Хората се заеха поне 2 стаи да им направя, да имат къде да живеят."

Синът на Фатме с още няколко момчета вместо играта избират да помогнат в градежа на нов дом за Наази, допълва още БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов