Избрани Новини

Учители от Абланица впечатлиха министър Танев

Представиха идейни проекти за обучението и възпитанието на подрастващите

С презентация на тема „Общински празник на етносите - толерантен мултикултурен диалог за превръщане на училището в желана територия на ученика”, група учители от СОУ ”Паисий Хилендарски" в хаджидимовското село Абланица представи школото си на втория национален семинар в курорт „Камчия” край Варна, който се проведе под патронажа и с участието на образователния министър проф. Тодор Танев, предаде infomreja.bg.

Темата на семинара бе „Извънкласните и извънучилищните дейности за устойчиво и качествено обучение и възпитание на децата и учениците". Организатори на форума дни преди началото на новата 2015-2016 учебна година бяха Синдикатът на българските учители с председател Янка Такева и Фондация „Устойчиво развитие на България" с председател Станка Шопова.

Презентацията, разработена и представена от директора на училището в Абланица Мехмед Имамов, помощник-директора Калинка Гайтанинчева, учителката по история и цивилизация Асине Конедарева и Атидже Метуш - старши учител начален етап, бе сред най-добрите на семинара, които силно впечатлиха министър Танев.

"Организацията на семинара бе на много високо ниво. За нас той бе изключително полезен. Обсъжданите теми и обменения опит и идеи с колеги от цялата страна ни дадоха един добър и нов старт за предстоящата учебна година както за извънкласната ни работа с децата и учениците, така и за самия учебен процес", сподели помощник-директорът на СОУ "Паисий Хилендарски" в с. Абланица Калинка Гайтанинчева.

Учебното заведение в хаджидимовското село е сред елитните гимназии в Благоевградска област, където учениците освен добрата си подготовка получават и своите полезни житейски уроци благодарение на многото проекти, по които училището работи и участва.

Училищната база на гимназията в Абланица също е сред най-добрите в целия регион и създава условия за пълноценно обучение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов