Избрани Новини

Млади семейства се преселват на село

Харесва им спокойствието и тишината в малкото населено място

Десетки млади семейства са се преместили да живеят от Благоевград в близкото село Рилци, предаде БНТ. Това, което привлича хората, е спокойствието и тишината в малкото населено място. В последните няколко години новите жители на Рилци са около 200.

Димитър Иванов е от хората, които отскоро имат дом в Рилци. Мъжът построил заедно със сестра си две къщички и сега се радва на тихия живот на село. “По-спокойно е. В града са тесни улиците, аз живея над 5-то основно училище. Няма къде да паркираме. Спокойно се прибираме вечер, сядаме си на двора, хората са други”, споделя той.

Димитър твърди, че нищо от градския живот не му липсва. Не го притесняват и петте километра разстояние между Рилци и Благоевград. “Не мисля, че ни липсва нещо”, твърди той.

Според местните хора в Рилци идват много нови семейства най-вече заради чистия въздух. “Тук има борова гора и нагоре има и поради това идват тук. Сигурно им харесва. От шума в града бягат, а тук им е по-тихо”, казват още те.

“Хубаво е, че става по-живо селото. Хубаво е, че те като се заселват, от общината се заделят повече средства за благоустрояване и други нововъведения по селото”, подчертава Живко Чукарски, кмет на с. Рилци.

Къщи в Рилци строят или купуват обикновено млади семейства. В селцето все още има свободни парцели. За последната продадена къща в селото собственикът й получил около 150 хиляди лева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов