Избрани Новини

Село Рилци става квартал на Благоевград

1 200 души скоро може да не живеят на село

1 200 души в Рилци скоро могат да живеят не на село, а в градски квартал. Очакванията на местните хора са, че в близките години селището им ще стане част от Благоевград. То е твърде близо до града, само 4 километра го делят от областния център. В последните 15 години много заможни благоевградчани вдигнаха къщи тук и станаха доброволно селяни.

„Нищо чудно скоро всички ние пък да станем граждани", споделят отколешните жители на Рилци, цитирани от "Стандарт". Селото им привлича като с магнит новодомци от града. Тук вече има над 100 луксозни сгради, а се строят още десетки жилищни постройки. Така съселяни на местните хора стават лекари, адвокати, прокурори, бизнесмени.

"Почти всички новодомци са с адресна регистрация в селото ни. Факт е, че преди 10 години бяхме към 900 жители, а в момента сме над 1200, което е ръст с една трета. За това помагат и новородените бебета. А не броим и над 1000 македонци, които имат адрес тук, но не живеят в селото ни", твърди селският кмет Живко Чукарски. Заселването на млади и богати хора пък осигурява по-добро бъдеще на селището. Всеки от тях помага с каквото може за благоустрояването на района.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов