Избрани Новини

В Кюстендил започва седмица на пожарната безопасност

Ще повишават културата и информираността на населението

В Кюстендил започва традиционната  седмица на пожарната безопасност, съобщиха от Областна дирекция на МВР-Кюстендил. Тя има за цел повишаване културата и информираността на населението в областта на ПБЗН, популяризиране професията на българските пожарникари и спасители.

В районните служби на ПБЗН в Кюстендилска област отварят врати временни приемни за граждани. Служителите на РДПБЗН – Кюстендил ще проведат демонстрации на професионалните и тактико-технически способности за реагиране при пожари, бедствия и извънредни ситуации, както и справянето с последиците от пожари, природни и предизвикани от човека бедствия.

В рамките на Седмицата на пожарната безопасност служителите от РДППБЗН ще проведат  спортни състезания, ще се срещнат с деца и младежи и ще започнат кампания по сформиране на МПО „Млад огнеборец“.

В навечерието на професионалния си празник- 14 септември, служителите от РДПБЗН – Кюстендил, със средства от традиционната дарителска кампания, ще подпомогнат децата на загиналите при изпълнение на служебни задължения свои колеги.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов