Избрани Новини

Детски усмивки и талант обагриха Симитли

Малките шахматисти направиха първия ход в празничната програма

Община Симитли отбелязва празника на града в аванс с разнообразна програма.

Малките шахматисти от Симитли направиха първия ход в празничната програма. На голяма дъска на площада децата от шахматен клуб „Викотори” и общинския кмет Апостол Апостолов направиха демонстрационен мач с големи черно-бели фигури.

С много пъстрота по неповторим начин стартира програмата за „Честит празник, Симитли“. Над два часа богатството на Симитли - децата сътвориха пъстра феерия с таланта си. Изумителни танци, песни и стихотворения представиха пред публиката на площада. Специални гости бяха малките танцьорки от танцова група „Амакса” от село Дамяница, които излязоха веднага след Мажоретния състав към читалище „Св. Климент Охридски” – Симитли. Най-малките таланти от Симитли, децата от ОДЗ „Радост” и ОДЗ „Ораново”, провокираха шумни аплодисменти на публиката с множество танци и артистично поведение на сцената. Публиката притаи дъх при изпълнението на гласовити девойки. На сцената прозвуча „Вървят ли двама” в изпълнение на Милена Атанасова и Никол Кабаджова, Георги Попов от школата по народно пеене към читалище „Св.Климент Охридски” в Симитли изпя „Слънце се слега да зайде”. Гимнастически клуб „Малки шампиони” излязоха с невероятни съчетания.

А илюзионист с чудати фокуси събра децата около сцената и включи публиката в магичното си шоу. Ансамбъл „Веселие” и балетите „Дъга” и Дъгица” бяха гвоздеят на програмата. Весели и засмени деца се виждаха по площада. Зад сцената по време на програмата пък беше художествената академия – децата рисуваха на стативи, а от ръцете на хлапетата излязоха невероятни произведения на изкуството

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов