Избрани Новини

Творци обогатяват празничната програма на Симитли

На 8 септември от 17:30 часа в изложбената зала на читалище „Св. Климент Охридски” ще подредят изложба

Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов се срещна с творците, участници в пленера, организиран от сдружение „Хора и традиции”.  Художниците представиха себе си и творчеството си на кмета Апостолов, който от своя страна подкрепи инициативата. „Природните богатства на нашата община са много, паметниците на културата също привличат  будни и именити хора като вас. Много благодарим и сме радостни, че тъкмо сдружение „Хора и традиции” и ние имаме такова сътрудничество и че културният живот в Община Симитли го има”,  каза кметът Апостолов.  Председателят и зам.председателят на сдружението „Хора и традиции” подариха на Апостол Апостолов в знак на признателност и уважение картина на един от художниците в пленера Валентин Ангелов.

 „Нашата идея е да осигурим условия за взаимен обмен, културно сътрудничество, развитие, съживяване и съхраняване на културни и фолклорни теми в творбите на едни от най-добрите художници от България и Македония”, сподели Снежана Стоименова, зам.председател на сдружение „Хора и традиции”.

На 8 септември от 17:30 часа в изложбената зала на читалище „Св. Климент  Охридски”  художниците Пенчо Добрев, Валентин Асенов, Мариана Маринова, проф. Георги Драчев, Румен Дешев, Ива Йосифова, Александър Таневски, Гоце Илиевски, Александър Белогаски ще представят платната,  излезли изпод ръцете им по време на пленера и ще обогатят празничната програма на празника на Симитли. Пленерът се организира от сдружение „Хора и традиции” по проект  „Подобряване на качеството на живот в трансграничния регион чрез насърчаване и съживяване на общото културно наследство между община Симитли, България и Делчево, Македония.”



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов