Избрани Новини

Ще прокопаят път под мост за земеделците от Чучулигово

Мостът пречеше на хората да стигат до нивите си

Протестите и обявената стачна готовност на десетки земеделски производители в петричкото село Чучулигово приключиха във вторник. Това съобщи за standartnews.com кметът Андон Карачоров. Бунтът на стопаните бе заради липсата на достъп до нивите им след построяването на лот 4 на новата автомагистрала „Струма".

За тези хора земеделието е препитанието им. Става въпрос за 60-70 декара земеделски земи. В момента се прибират прасковите, пъпешите, доматите, чушките. Стопаните са принудени да навлизат в продължение на 200-300 метра в лентата за насрещно движение, за да стигнат до земите си.

"Това скоро няма да се случва и няма да има предпоставки за пътни инциденти. В първия ден на септември в селото ни дойде представител на фирмата – изпълнител, която е наета от Агенция „Пътна инфраструктура" да свърши работата. Ще направят корекция на вдигнатия вече мост. Ще прокопаят под него път, за да може да минават автомобили и селскостопанска техника. Обещаха ни, че до 15 септември всичко ще е готово", обясни селският управник.

От АПИ забавиха, но не забравиха за нашия проблем и ще ни осигурят достъп до полето. Готвехме се да блокираме новата магистрала за Гърция, но преустановяваме протестните си действия, споделиха земеделските производители, които притежават имоти оттатък моста.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов