Избрани Новини

Земеделци от Чучулигово готови да блокират АМ "Струма"

Принудени са да влизат в насрещното движение, за да стигнат до нивите си

В стачна готовност са десетки земеделски производители в петричкото село Чучулигово, съобщава standartnews.com. За това алармира кметът Андон Карачоров. Строежът на лот 4 на новата автомагистрала „Струма" ги остави без достъп до нивите им.

„За тези хора това е препитанието им. Става въпрос за 60-70 декара земеделски земи. В момента се прибират прасковите, пъпешите, доматите, чушките. Стопаните са принудени да навлизат в продължение на 200-300 метра в лентата за насрещно движение, за да стигнат до земите си. Може да стане някоя страшна беля", твърди селският управник.

Проблемът е, че Агенция „Пътна инфраструктура" все още не прави нищо, за да изпълни ангажимента си към местните хора и да им осигури достъп до полето. Земеделците са готови да блокират магистралата за Гърция следващата седмица, ако никой не им обърне внимание. В момента няма как да минава селскостопанска техника под изградения мост.

„Ще трябва да прелитаме с тракторите над моста, който правят. Това е недопустимо. Преди време получихме уверение от Агенция „Пътна инфраструктура", че ще направят под мостовото съоръжение възможност за безпрепятственото ни преминаване. Но засега нищо не се случва. Готови сме за протести до дупка, защото това е борба за хляба ни", твърдят земеделците. Кметът увери, че местните хора нямат нищо против новата магистрала за Гърция. Но мина доста време, а не се прави нищо, допълни Карачоров.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)