Избрани Новини

След джаза класическа музика завладява Банско

"Банско Опера Фест" за шеста поредна година ще се проведе под открито небе

В курорта Банско не спират с музикалните прояви, за да привличат туристи от страната и чужбина и през летния сезон. След като джазът покори за седмица жители и гости на курорта, сега идва ред на класическата музика. Любителите на музикалното изкуство ще могат да се потопят в магията на операта с концерти в три поредни вечери – от днес до 29 август.

„Банско Опера Фест" за шеста поредна година ще се проведе под открито небе. Началото на музикалните представления е в 20.30 часа на откритата сцена на площад „Никола Вапцаров". За всички любители на класическата музика, които искат да се насладят на оперното изкуство и балета, входът е свободен. Организатори на проявата са общината, „Монте Мюзик" ООД и „Кемпински Хотел Гранд Арена" в курортния град.

В първата фестивална вечер днес зрителите ще видят известния балет "Дон Кихот" по музика на Лудвиг Минкус в изпълнение на солисти и кордебалета на Държавна опера - Русе. Следващата вечер програмата ще продължи с популярната опера на Жорж Бизе "Кармен", поставена от Държавна опера - Варна. Диригент на постановката е Светослав Борисов, а в нея участват солистите Илина Михайлова, Деян Вачков и Даниела Дякова.

Финалът на фестивала е на 29 август с оперетата „Царицата на чардаша" от Имре Калман, която ще бъде представена от Държавна опера – Русе. Диригентската палка е на маестро Найден Тодоров, а солисти са Марио Николов, Мария Цветкова, Даниела Караиванова, Стоян Стоянджов и Илия Деведжиев.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов