Избрани Новини

Британци вдигнаха на крака публиката в Банско

Мисия Банско

09-08-2015, 17:19

Снимка:

24 часа онлайн

Автор:

bladoevgradutre

Всичко от Автора

9-годишната Александра омая с песен на Натали Кол

Британската група “Мънго Джери блус бенд” вдигна на крака публиката на 18-ия джаз фестивал в Банско и площадът се превърна в импровизиран дансинг, пише в. „24 часа”. Техният концерт бе последен в програмата на първата вечер на феста в събота.

Тазгодишното издание откриха кметът на Банско Георги Икономов и създателят на фестивала д-р Емил Илиев. Двамата поднесоха своите съболезнования към семейството на президента Росен Плевнелиев за смъртта на сина му Филип. Държавният глава не пропускаше издание на фестивала и винаги бе на първите редове сред публиката в предишните години.

Васил Петров откри вечерта с изпълнения на известни джаз парчета заедно с “Бигбенд-Благоевград” с диригент Борис Янев.

За първи път на сцената излезе дете и това бе 9-годишната Александра, която учи джаз пеене от 3 г. Тя поздрави меломаните с песен на Натали Кол.

До края на феста - 13 август, зрителите всяка вечер ще могат да видят изпълненията на десетки джаз изпълнители от страната и чужбина.

“Банско не е само фолклор, народна музика и традиции. Вече 18 г. доказваме, че тук има място и за джаз”, каза организаторът д-р Илиев.

При откриването сред публиката бяха проф. Андрей Пантев, който не пропуска издание на феста, и журналистът Валери Найденов.

Заради трагедията в президентското семейство политици този път нямаше.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов