Избрани Новини

Жители на "Струмско" се оплакват от фабрика, заради отровен въздух

Инспекцията е категорична, че предприятието не е замърсителят

Жители на благоевградския квартал "Струмско" се оплакаха, че фабрика за производство на дървени въглища замърсява въздуха, съобщава БНТ. Сигналът е подаден до Регионалната инспекция за опазване на околната среда и водите. Хората коментират, че рано сутрин и късно вечер кварталът е обгазен с остра задушлива миризма.

Енчо Лазаров живее на 500 метра от сградата, където от девет години се произвеждат дървени въглища. Казва, че ежедневно се усеща неприятна миризма от фабриката.

Енчо Лазаров: “Специално ето тоя квартал усещаме много добре. Отвратителна е миризмата. Особено вечерно време когато стане по-хладничко. Сигурно вършат нещо там по пещта и мирише много.”

Собственикът на фабриката Кирил Беров е категоричен, че по време на работа се спазват всички изисквания за опазване на околната среда.

Кирил Беров, собственик на фабриката: “На мен са ми правили проверки през нощта. Стояха РИОСВ, има протокол, в два часа през нощта, че ние не правим никакво обгазяване.”

РИОСВ и Община Благоевград са извършили съвместна проверка, при която е установено, че фабриката не работи. Пещите в сградата са студени, а служителите са пуснати в отпуск, което означава, че фабриката не може да бъде източник на замърсяване, допълниха от Инспекцията. Продължава да се издирва източника на неприятната миризма.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)