Избрани Новини

Ще правят подлез за квартал "Грамада"

В общината ще представят план за градско развитие на Благоевград

В Община Благоевград ще се проведе среща във връзка с проект "Интегриран план за градско възстановяване и развитие на Благоевград”. Срещата ще се състои днес в зала № 5 на Община Благоевград от 10.30 часа. Участие ще вземат представители на Община Благоевград, управителят на фирмата-изпълнител на проекта- инж. Захари Донев, ръководител екип инж. Николай Николов, граждани. 

Ще бъдат представени обектите, които ще се включат в проекта. Присъстващите ще бъдат запознати и с целите на плана и дейностите, които се предвиждат по неговото реализиране.

Сред обектите, включени в проекта, са изграждане на подлез за квартал „Грамада”, изграждане на хотел с трибуни при стадион „Христо Ботев”, изграждане на спортна база в местността „Ягоденица” – село Зелен дол, възстановяване и рехабилитация на градски парк „Ловен дом” с прилежащата към него сграда на Обсерваторията, изграждане на релсово пасажерско транспортно съоръжение с въжено задвижване към м. „Зайова поляна” и други. В началото на месец септември ще се проведе и публично обсъждане на проекта и включените в него обекти с жителите на Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов