Избрани Новини

Спирките на градския транпорт в Благоевград са изпочупени

Общината ще задели пари за нов ремонт

Автобусните спирки в Благоевград са облепени с афиши и рекламни материали, въпреки обособяването на места за лепене на обяви, информира БНТ. Счупени са пейки на много от тях, разрязани са и навесите, които предпазват чакащите при лошо време. Служители към общинската фирма по чистотата редовно почистват спирките, но в рамките на няколко дни те отново добиват познатия вид, казаха от общинската администрация.

Голяма част от спирките в Благоевград бяха подменени преди година. Въпреки това по много от тях вече има щети от вандалски прояви.

“Нагоре по Еленово бяха слагали нови спирки и те чупят, драскат, пейките счупили, рисуват по пейките”, разказа Димитър Николов.

Не само поставените табла за афиши, но и целите спирки са облепени с рекламни материали.

“Общината налага санкции на хора, които облепват, но те могат да бъдат наложени само когато го хванеш на място да облепват спирките, а не когато вече е залепено, защото по никакъв начин не може да се докаже, че този човек го е залепил”, коментира Венцислав Атанасов – главен експерт “Инвестиционен контрол” към Община Благоевград.

От Община Благоевград казаха, че до края на годината ще бъдат отделени средства, с които да се възстановят изпочупените спирки на градския транспорт.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов