Избрани Новини

Пуснаха водата в Огняново

Преди седмица хората излязоха на протест, заради наложения режим

5 села в общините Гърмен и Сатовча са с режим на водата, съобщава БНТ. Причините за това са трайното засушаване, заради липсата на дъжд през последните 2 месеца, както и неправомерното използване на питейна вода от местното население. Възстановено е обаче водоподаването в Огняново, където преди седмица хората излязоха на протест, заради наложения режим.

От ВиК са категорични, че след режима в Огняново има достатъчно вода, за да се покрият нуждите на всички домакинства, при условие обаче, че живителната течност се използва разумно.

“Проблемът е с това, че водата за питейно-битово водоснабдяване се използва за напояване, за пране на килими, за измиване на улици и за какво ли още не, което е недопустимо”, каза инж. Росица Димитрова – управител на ВиК-Благоевград.

В същото време от водното дружество установили, че десетки жители на курортното селище са се включили незаконно към водопреносната мрежа.

“В същото време се констатираха водомери, които не са минали метереологичен контрол, водомери, които нямат пломби. Има нарушения на наредбата, има нарушения на общите условия”, разказа инж. Росица Димитрова – управител на ВиК-Благоевград.

За момента няма опасност да се въведе режим на водата в област Благоевград. Проблем ще има обаче, ако се стигне до засушаване следващите месеци.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов