Избрани Новини

10-ина жители на Крайници са със стомашно-чревни разстройства

Съмненията са, че водата от мрежата е била заразена

Хората със стомашни проблеми са от различни краища на селото, нямат общо помежду си, те са и на различна възраст, съобщава dariknews. Настанени са в инфекциозно отделение с оплакванията от стомашно неразположение.

Кметът на селото Мариана Димитрова обясни, че най-много оплаквания е имало в неделя, подаден е сигнал във ВиК Дупница, тъй като е имало съмнение, че стомашните проблеми се дължат на влошено качество на водата.

От ВиК веднага са сигнализирали до Регионалната здравна инспекция, откъдето са взети проби от водата, това съобщи управителят на ВиК Илия Илиев. Очаква се до средата на седмицата да стане ясно дали стомашните проблеми са в следствие на лошо качество на водата или се дължи на бактерия.

Селото се захранва с вода от два водоизточника. През почивните дни водата е намаляла драстично обясниха жители на Крайници.

Риска от ентероколитни заболявания се увеличава през летния сезон най-вече при консумация на бързо развалящи се храни, при занижена лична хигиена, както и къпане в необезпаразитени басейни и водни обекти.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов