Избрани Новини

Баба-земеделец е "страшилището“ в дупнишкото село Крайници

Използва част от тротоара за… градинка

Интересен читателски сигнал получи на редакционната си поща сайта ZaDupnitsa.com. Случаят е много атрактивен, а и за съжаление показва част от реалността в българското село. Ситуацията е дори комична, както казва читателят подал сигнала, чието писмо е:

"Здравейте, Искам да споделя една направо комична случка в дупнишкото село Крайници, където живея от малка и се разигра преди дни. Чудя се дали да плача или да се смея на това, но няма как да не го споделя. И да бъде като призив за всички кметове-да не се занимават с глупости, а със съществени дела.

От години една възрастна жена в нашето село си използва част от тротоара за… градинkа. Точно така – за градина. Няколко корена доматки, ред-два краставички, пипер, цветя. Да, смешно е, но пък в случая на никого на пречи. От законова гледна точка няма как да сади там доматки и пипер, но пък съмнявам се, че точно тази баба е най-големият проблем в Крайници.

Та в селата знаете, че всичко се знае. Кметицата ни незнайно защо е решила да се заяде и да я накара да махне градината от тротоара. И след като получи отказ, извикала на помощ срещу "опасния престъпник" хора от града от кмеството да я глобят. Тя не иска да глобява, че избори идат и сигурно за това.

Дойдоха, видяха и отказаха да глобят жената. Нормално. Съвсем по човешки й обясниха как стои ситуацията. А бабата сади там там от няколко години и, не твърдя със сигурност, но е чукнала 90-те годинки. Та чудя се – заради прищевките на някой кмет, който вместо да си гледа работата, без значение дали е на нашето село или друго, трябва ли да се занимава с такива "важни" неща и пише доклади с искане за помощ в борбата с такива "опасни престъпници".

Че и да вика от кметството в града да се борят с "най-големия" земеделски производител в селото, а разходите са за сметка на данъкоплатеца. Не оправдавам жената, защото няма право на тротоар да сади, ама има случаи, в които трябва да си затвориш очите и проявиш разбиране, заради годините й най-малко. Изпращам ви и "стотиците декари" насадени тротоари в Крайници.

Незаконно е да садиш на тротоара, ама да си построиш незаконен гараж няма проблем, нали? А какво ще кажете за онези истинските престъпници, които наистина крадат стотици декари, че и хиляди, за да вземат субсидии. Но за тях мълчат. Дума не обелват и се знае защо. Ето с тези крадци трябва да се занимават кметовете, а не с двата реда корнишончета и люти чушлета на бабата."

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов