Избрани Новини

С 16 видеокамери Разлог пази уникална алея от апаши

Гарантирано е 24-часово видеонаблюдение в туристическия обект

Община Разлог не спира борбата с вандалите, които унищожават общинско имущество. Затова кметството похарчи близо 17 000 лева, за да монтира 16 видеокамери в уникалната алея „Стъпалата". По този начин е гарантирано 24-часово видеонаблюдение в открития официално на 16 април тази година туристически обект. Устройствата покриват целия периметър на най-новата придобивка на местните хора, която бързо се превърна в притегателен център за туристите от страната и чужбина.

„Вандалските прояви са голям проблем за нас. Заради шепа вандали харчим допълнително средства на данъкоплатците, за да поправяме и възстановяваме разрушеното общинско имущество. Алеята е прекрасно съоръжение, длъжни сме да го пазим. С помощта на видеокамерите действаме превантивно, засега няма сериозни посегателства. Записите се пазят 7 дни, при нарушение веднага информираме полицията", твърди кметът на община Разлог Красимир Герчев.

„Стъпалата" са изградени в местността Голак по европейски проект на Програмата за трансгранично сътрудничество България – Македония  в партньорство с македонската община Гевгелия. 5 години обектът трябва да е в този вид, в който е открит. Това означава, че общината трябва да възстанови на момента нанесените от вандали щети, ако има такива. Мониторинг от финансиращия орган се прави непрекъснато и  не може да си позволим никакви пропуски в това отношение, уточни градоначалникът.

В алеята най-голямата атракция е 12-метрова кула, от която се открива страхотна панорама към цялата Разложка котловина и планините Пирин, Рила и Родопите. Туристите разглеждат с интерес интерактивни и занимателни табла, интересни спирки за отдих. Монтирани са дървени люлки, пейки, шезлонги за наблюдение на природата, пише standartnews.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов