Избрани Новини

Откриха панорамна алея "Стъпалата" в Разлог

Главна забележителност е 12-метрова кула

Откриха една от най-дългоочакваните туристически атракции в Разлог – панорамна алея "Стъпалата”. Обектът е изграден по европейски проект на Община Разлог и цели да популяризира и развие алтернативни форми на туризъм в региона.

Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев подчерта, че е доволен от изпълнението на проекта, както и от факта, че изградената панорамна алея "Стъпалата” има потенциал да се утвърди като един от най-атрактивните обекти в Югозападна България.

Главна забележителност е 12-метрова кула, даваща гледка на 360 градуса на Разложката котловина и планините Пирин, Рила и Родопи. Панорамна алея "Стъпалата”  включва още интерактивни и занимателни табла, интересни спирки за релакс, дървени люлки, пейки, шезлонги за наблюдение на природата.

Официалната церемония за откриване на обекта се проведе на 16.04.2015 година от 11.00 часа на хълма "Голак", където е изграден обектът. По време на официалното откриване беше извършен водосвет за здраве и беше прерязана трикольорна лента. Танцов клуб "Пирински наниз” поздрави всички присъстващи с традиционен разложки народен танц.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)