Избрани Новини

Столични полицаи задържаха мъж от Дупница за изнудване

Иззети са множество незаконни вещи - оръжия, боеприпаси и наркотични вещества

Столични полицаи задържаха мъж от Дупница и приятеля му за изнудване. Повдигнати са им обвинения, на единия е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок то 72 часа, съобщават от МВР.

Работа по случая започнала на 23 юни, когато 40-годишен мъж от София съобщил в полицията, че е жертва на изнудване. Потърпевшият разказал пред разследващите, че ден по-рано на мобилния му телефон се е обадил непознат мъж и поискал да се срещнат. По време на разговора непознатият, който се представил с измислено малко име, заявил, че софиянецът му дължи голяма сума пари, част от които - на работник в автосервиз. 40-годишният отишъл в автоработилницата, чиито услуги ползвал, за да изясни дали и на кого евентуално дължи пари. Там обаче бил нападнат и ограбен от мъжа, с когото разговарял по-рано през деня, съобщи "24 часа".

На 1 юли, в хода на полицейска операция, проведена от служители на СДВР Х.К. /26г./ от Дупница и К.Д. /57г./ от София били задържани. При последвалите процесуално-следствени действия в домовете, обитавани от двамата задържани, били намерени и иззети множество незаконни вещи, сред които и оръжия, боеприпаси и наркотични вещества.

Двамата мъже били задържани за 24 часа в полицията, а по случая - образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали в Специализираната прокуратура на К.Д. било повдигнато обвинение по чл. 214 и чл.339 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция в размел на 3 000 лв., а на Х.К. – обвинение по чл.214 и чл.198 от НК и наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок то 72 часа. Работа по случая продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов