Арестуваха Гаве в Милано

Арестът му станал по време на мащабна операция срещу сводници в Италия

Арестуваха известния благоевградски килър Венцислав Гаврилов-Гаве, който бе в архивите на Интерпол за издирвани престъпници. Гаве е задържан от полицията в Милано, съобщи Дарик.

Арестът му станал по време на мащабна операция срещу сводници в Италия. Властите в Милано го изправят до дни пред съда. За него там заработвали десетина момичета. Очаква се от Окръжна прокуратура-Благоевград да се подготвят документите му за екстрадиция.

Венцислав Гаврилов изчезна преди години, след като Върховните магистрати потвърдиха присъдата му за убийството на Кирил Ангелов-Ушко. Кървавото престъпление бе извършено през месец декември 1996 година в благоевградския квартал "Грамада". Тогава Гаве застреля хладнокръвно приятеля си Кирил по време на празненство в дома на съкварталеца им Стефан Манов. През 2006 година Окръжен съд-Благоевград го наказа с 15 години лишаване от свобода при строг затворнически режим. Последва обжалване на присъдата и тя бе намалена на 10 години затвор и кръвнина за семейството на убития в размер на 20 000 лева. В края на 2011 година Гаве напусна страната през ГКПП-Станке Лисичково. Криминалисти твърдят, че е успял да избяга с фалшив паспорт. След разследване стана ясно, че беглецът е преминал границата под името Олег. Документът е издаден от столично управление на МВР. Преди да избяга, Гаве сам разказваше, че прави конкурси за манекени, че работи с такава агенция от София.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"