Избрани Новини

Трапезарията в Благоевград ще работи и през лятото

Вече ще се хранят 150 души

Обществената трапезария в Благоевград няма да прекъсва изхранването на социалнослаби хора през лятото. Ежедневно ще бъдат изхранвани хора със специални потребности като броят им е увеличен с 50 човека.

Сега в трапезарията се изхранват около 100 души. След дни обаче храна на обяд тук ще получават 150 човека, които са социалнослаби и инвалиди.

“За топлия обяд менюто всеки ден е различно. Включва супа и основно, плюс хляб за всички, които се възползват от тази услуга”, разказа Милена Донева – ръководител комплекс за социални услуги към Община Благоевград.

Храната, която се приготвя в кухната на социалния патронаж е съобразена с двевното меню на хора със стомашни проблеми и диабетици.

“Хубавото е, че се възползваме от европейските средства, но ще осигурим и устойчивост след приключване на проекта, като търсим и друг начин на финансиране и съответно е осигурен и от бюджета на Общината”, обеща Зорница Кралева – зам.-кмет на Община Благоевград.

Трудноподвижните хора ще получават храната си по домовете, която ще бъде доставяна с автомобил на Социалния патронаж, съобщава още БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов