Избрани Новини

Софийска поетеса обикаля знакови места в Югозапада

Ценцерушка Андреева представи творчеството си в Благоевград

Вчера в хоровата зала на Народно читалище "Никола Й. Вапцаров 1866" - Благоевград се състоя творческа среща, на която беше представено творчеството на поетесата Ценцерушка Андреева.
Тя е родена във Видин. Завършва българска филология, живее и работи в София. Секретар е на най-голямото столично читалище “Раковски” в район Илинден. Участва активно в дейността на Читалищния съюз, на Червения кръст и на Славянското дружество в София. Автор е на 8 стихосбирки. Нейни стихотворения са помествани в литературни алманаси и са получавали отличия в градски и национални конкурси.
Председателят на творческо обединение "21 век" към читалището Красимира Кацарска представи поезията на Андреева. Срещата продължи с разговор между поетесата и присъстващите, по време на който се четяха нейни стихове, обсъждаше се жизнения и творческия й път, създаваха се приятелства. Ценцерушка Андреева днес продължава срешите си в Петрич, а оттам възнамерява да посети село Златолист, където е живяла Преподобна Стойна, Рупите и гроба на пророчицата Вангя и други знакови места в Благоевградска област.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов