Избрани Новини

300 са новорегистрираните жители в Кресна

Причина за големия брой са предстоящите местни избори наесен

Само за последните три месеца населението на община Кресна е нараснало с над 300 души, предаде БНТ. В града и околните села броят на постоянните жители е около 5800. От местната управа признаха, че причина за големия брой новорегистрирани са предстоящите местни избори наесен. От общинската администрация обясниха, че досега са отказвали регистрация само на хора, които не разполагат с необходимите документи.

Практика е в Кресна 6 месеца преди местни избори много хора да подават документи за регистрация по постоянен адрес в града или близките села. От общинската управа признаха, че това е начин кандидат-кметовете да си осигурят повече гласове.

“Поне малка община сме, доста кандидат-кметове има тази година, за които научвам, че ще се кандидатират. Така че е нормално всеки един да си подготви нещата”, каза Илиян Кръстев, кмет на община Кресна.

Всички документи за адресна регистрация, издадени от сужба ГРАО в Кресна, са проверени от полицията, обясниха от Общината. Въпреки големия брой на новорегистрираните, никой от местните жители на Кресна не е виждал новодомците. От Общината казаха още, че обикновенно след местния вот новорегистрираните се отписват от списъците на ГРАО като жители на града.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов