Избрани Новини

Безплатни прегледи за катаракта и глаукома извършват в Сандански

Събитието е в 18.30 часа днес

Безплатни прегледи за катаракта и глаукома ще се проведат в Сандански. Те са част от национална кампания за борба с двете най-често срещани очни заболявания, която се провежда със съдействието на офталмолози от цялата страна. Инициативата е подкрепена от Пациентска организация „Глаукома".

В курортния град офталмолозите от МБАЛ „Свети Врач" д-р Бистра Йосифова и д-р Виолета Разсипийска ще се отзоват не за първи път. По тяхно желание в Сандански са проведени няколко информационни срещи, лекции и безплатни училища по катаракта, като целта е пациентите да са информирани. Кампанията е насочена към хората около и над 50-годишна възраст, тъй като те попадат в рискова група. Целта е те да научат повече за двете заболявания, тъй като те са причина номер едно за слепота сред възрастното население.

Събитието ще е в 18,30 часа на 19 юни, петък, с информационна среща – беседа в хотел „Свети Никола". Ще бъдат разяснени причините за заболяванията, симптомите и начините за лечение. Всеки посетител ще получи талон за безплатен скрийнинг, срещу който ще може след предварително записване да бъде прегледан за двете заболявания. Ще бъдат обявени и датите на безплатните прегледи. Те ще се осъществяват от офталмолозите само срещу представяне на съответния талон.


 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов