Избрани Новини

Кон нахапа по корема 12-годишно момче

Съседско куче нападна жена, докато гостува на сестра си

Кон нахапа 12-годишно момче, съобщи struma.bg. С рана в коремната област малчуганът е приет в Спешен център - Дупница. Инцидентът станал в дупнишкото село Крайници. Шестокласникът К. Н. хранел домашното животно с току-що окосена трева. Момчето не очаквало, че конят ще го захапе. Според него всичко станало като на шега, докато си играело с коня. Веднага е подаден сигнал на тел. 112. На място пристигнал екип на Спешен център - Дупница. Момчето е прегледано, транспортирано е до болницата в общинския център, където раната е обработена и шестокласникът е освободен за домашно лечение.

66-годишната Виолета Гаврилова от Бобошево е докарана в Спешен център в Дупница от неин роднина с огромни рани, оставени от зъбите на съседско куче. Гаврилова дошла на гости на сестра си Искра в Дупница, която живее на ул. „Бузлуджа“. Двете жени били на улицата, когато кучето на съседа Костадин се нахвърлило върху гостенката и я повалило на земята. Острите му зъби оставили рани по тялото на Виолета. В Спешния център на пострадалата е поставена противобясна ваксина, раните са обработени и жената е освободена за домашно лечение. Живеещите на ул. „Бузлуджа“ в Дупница недоволстват, че техни съседи си пускат домашните кучета да се разхождат свободно.

От пресцентъра на Общинската администрация съобщават, че ако кучетата не са чипирани, няма как да се докаже чии са и да се накаже собственикът им. Имало е подобни случаи в Дупница. При проверка собствениците на четириногите се отървават от санкции с твърдението: „Кучетата не са мои”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов