Избрани Новини

В Сапарева баня не могат да решат дали да секат гората

Ако изсекат дърветата, нямало да е добре за района

За втори път ОбС Сапарева баня отлага гласуването на докладна записка, свързана с ползването на дървесина от общинската горa, съобщава dariknews. Притесненията на съветници и граждани, които са инициирали и подписка е, че ще се изсече част от гората над Сапарева баня, което пък би довело до неблагоприятни последствия.

Още на миналото заседание съветниците изразиха притеснения, че ако бъдат премахнати част от дърветата резултата за природата и населението няма да е благоприятен. На това заседание отново възникнаха същите въпроси, като вече има и подписка от жителите на общината.

Кмета на общината категорично заяви, че там път няма да се прави, каквито коментари има сред жителите на Сапарева баня, а изрязването на дървета няма да е безразборно. Същото обясни и управителят на общинското лесничейство инж. Калоян Бояджиев.

Бояджиев обясни, че дървеният материал ще се превозва с животинска тяга, а не с МПС.

Заради притесненията на гражданите докладната беше оттеглена, предстои среща с хората, на която те да поставят всички свои въпроси и едва след това да се пристъпи към гласуване.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов