Избрани Новини

Надписи "Къпането забранено" слагат в Сатовчанско

Кметът забрани къпането в неохраняеми водоеми и реки

Кметът на община Сатовча Арбен Мименов издаде заповед, с която категорично се забранява за къпане през летния сезон да се използват водоеми, реки и други неохраняеми и опасни водни източници с цел предотвратяване на нещастни инциденти с удавници, съобщава infomreja.bg.

В списъка със забранените места за къпане това лято освен водоемите и реките на територията на община Сатовча са и деретата, естествените речни разширения и други.

Кметът Мименов задължава кметовете на населени места да поставят табели на всички водни площи с надпис "Къпането забранено", както и да извършат задължително обезопасяване на опасните места покрай водните басейни, които могат да станат причина за нещастни случаи.

Заповедта касае и екополицаите и полските пазачи по места, които са задължени редовно да обхождат водните площи и да санкционират безкомпромисно всички нарушители. Кметовете на населените места в община Сатовча според заповедта на Мименов носят отговорност за стриктното спазване на задълженията си и тези на оторизираните лица, като цялостният контрол по изпълнението на забраната за къпане в неохраняемите водни площи е възложено на заместник-кмета Илхан Карагьозов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)