Избрани Новини

Празник на Сатовча честват на Гергьовден

Ще бъде проведена тържествена сесия на Общинския съвет в Сатовча

Под патронажа на кмета Арбен Мименов на 6-и май /Гергьовден/ за поредна година жителите и гостите на Сатовча ще отбележат празника на родопското село. Празненствата ще започнат още в 9.30 часа сутринта. На сцената пред читалището със свои изпълнения ще подгряват празничното настроение самодейците от селата Годешево, Туховища, Слащен и Вълкосел, след което ще бъде проведена тържествена сесия на Общинския съвет в Сатовча. За поредна година на 6-и май кметът на общината Арбен Мименов ще издигне националното знаме и ще поднесе приветствие по случай празника. Празничната програма и веселието в Сатовча ще продължат през целия ден и ще завършат с празнична заря. Гости и жители на Сатовча ще се насладят на изкуството на талантливите деца от фолклорна група "Зорница" при местното читалище, които ще представят обичая „Гергьовден”, а самодейци от Малево, община Чепеларе, ще поздравят със свой концерт сатовчанци по случай празника им. Обществеността на Сатовча дни преди празника очаква с нетърпение и концерта на младия местен талант Милко Бошнаков, който вече се нарежда сред любимите изпълнители на многобройната публика както в родното му село и общината, така и в страната. Самодейците от Кочан, Ваклиново и Плетена също ще радват с изпълненията си в празничния ден жителите на Сатовча и всички гости, дошли да празнуват заедно на площада в общинския център.

В рамките на тържествата на стадиона в Сатовча ще се проведе и атрактивна футболна среща между отбора на Сатовча и Пирин-Гоце Делчев, а от 18 до 21 часа известният гоцеделчевски оркестър "Щуро маке” ще покани на дълги и кръшни хора празнуващите. Организаторите на празника от общинската администрация в Сатовча съобщиха, че през целия празничен ден на площада изнесена изложба на етнографски предмети и картини от музейната сбирка, изложба на предмети и картини на местни творци, както и кулинарна изложба на местни производители ще радват ценителите на изкуството и кулинарията.

"Заповядайте на нашия красив празник на 6 май да празнуваме и да се веселим заедно" е отправената покана към всички жители на Сатовча, общината и страната.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов