Избрани Новини

Опашки се вият пред Паспортна служба – Гоце Делчев

Две служителки обслужват близо 75 хиляди жители от 4 общини

Жителите на Гоце Делчев се редят с дни на опашки пред Паспортната служба в града, съобщава БНТ. Две служителки обслужват близо 75 хиляди жители от 4 общини. Преди една година те работели целодневно и така отворени били две гишета, но щатовете им се съкратили и така опашките пред службата станали ежедневни.

В Паспортната служба в Гоце Делчев ври и кипи по цял ден. Единствената служителка не вдига глава от работа. Тя приема заявления, връчва документи и шофьорски книжки, прави снимките за личните карти и паспорти, нейни са и ангажиментите, свързани и със служба "Миграция".

В Гоце Делчев казват, че отделят по 3-4 дни, за да свършат работа в Паспортната служба. В община Гоце Делчев са изпратили молба до МВР да бъдат възстановени пълните щатове на двете служителки, за да могат да работят по цял ден и така поне две гишета да стоят отворени. Общината е готова да помогне и финансово това да се случи.

Валери Сарандев, зам.-кмет на община Гоце Делчев: “Да, имаме готовност да помогнем за допълнително откриване на щатни бройки, няма никакви проблеми от нас. Смятам, че е крайно време тези щатове да се възстановят.”

От Министерството на вътрешните работи обясниха, че в момента оценяват необходимостта от още служители в Паспортната служба в Гоце Делчев. Добавиха, че другият вариант да се подобри обслужването е да се промени работното време на службата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов