Избрани Новини

Болниците от Югозапада - готови да приемат според новите правила

От 1-ви април пациентите ще се регистрират с лична карта

Болниците от областите Благоевград и Кюстендил имат готовност да започнат да приемат пациенти според новата система, при която се използват четци, съобщава БНТ. Все още има лечебни заведения, в които техниката не е доставена, но се очаква това да се случи през следващите дни. Съгласно указанията на Здравноосигурителната каса от 1-ви април всички пациенти, които постъпват в болница, трябва да бъдат регистрирани с личните им карти чрез специални устройства – четци, които заснемат данните от документа. Целта е строг контрол на лечението на хората при престоя им в болничините заведения.

От Специализираната болница за лечение на онкологични заболявания в Благоевград са заделили около 4 хиляди лева за новата регистрационна система.

“При нас ще бъдат закупени 3 или 4 четеца и всъщност ще бъдат сложени в отделенията, където става приемът и изписването на пациентите, ние сме подготвени”, обясни д-р Георги Георгиев – управител на Специализирана болница за лечение на онкологични заболявания в Благоевград.

Всичките 10 отделения на болницата в Кюстендил, в които има лежащо болни ще бъдат снабдени с четци.

“Вече част от четците са в болницата и персоналът, който ще извършва тези дейности, се обучава активно в момента, така че да спазим изискванията”, заяви д-р Александър Величков – директор на болница “Д-р Никола Василиев” – Кюстендил.

От благоевградската многопрофилна болница казаха, че няма да връщат пациенти след 1-ви април, в случай че при извънредни ситуации болен е без лична карта, а се налага лечение.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)