Избрани Новини

1128 души са спасени в Пирин планина през зимния сезон

Проведени са 18 спасителни акции

39-те планински спасители в ПСС – Банско са оказали помощ на 1128 туристи в Пирин планина през изминалия зимен сезон 2014/2015 г., съобщава standartnews.com. Проведени са 18 спасителни акции, като в три от тях е използван и хеликоптер. Това стана ясно от направения отчет по повод 152-годишнината от създаването на най-голямата хуманитарна организация в света – Червения кръст.

Кметът на общината Георги Икономов се срещна с екипа на ПСС в курорта и им благодари за безрезервния им труд при спасителни операции в планината. В отряда на Спасителна база  на БЧК – Банско, който е един от най-натоварените в страната, има и пет специално обучени кучета. „Няма по-добър повод от днешния ден, за да изразя моето и на цялата общественост уважение към Вас, за всичко което направихте през изминалия зимен сезон. В тежките месеци Вашата организация за пореден път се превърна в синоним на смелост, чест, дълг и благородство.

Благодаря на всички Вас, които рискувате живота си, за да помагате на бедстващите туристи. Пожелавам Ви сила, устойчивост и сигурност, с които  достойно да носите своята мисия", каза Икономов. Градоначалникът увери, че общинското ръководство ще продължи доброто си съдействие със службата. По време на дискусията спасителите обсъдиха с градоначалника трудностите и проблемите, които срещат и необходимите мерки за улесняване на работата им и намаляване на инцидентите.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов