Избрани Новини

Тъст на полицай е арестуван с 2500 кутии македонски цигари

Акцията е била съвместно на полицията от Сандански и Благоевград

50-годишен шофьор бе арестуван с 5 кашона македонски цигари при полицейска гонка на главен път Е-79. Екшънът се разиграл в района на санданското село Дамяница след постъпил сигнал за контрабандни цигари в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОД на МВР - Благоевград. Ченгетата застанали „на пусия” на няколко места по протежение на магистралата в очакване да премине лекият автомобил „Волво“, за който имали оперативна информация, че ще превозва цигари. В момента, в който се задал, цивилните полицаи наскачали от колите и му подали сигнал да спре. Шофьорът обаче не се подчинил и си продължил невъзмутимо по пътя. Малко след това е догонен и заграден от колите на цивилните полицаи.

При претърсването на задната седалка и в багажника на волвото са намерени кашоните със стековете македонски цигари от марките „Трокадеро“ и „Йорк“. Папиросите са иззети, а 50-годишният шофьор от Сандански е задържан с полицейска заповед за 24 часа, като по случая е образувано досъдебно производство за незаконно държане на акцизните цигари.

Проверява се и евентуално съучастие на сина му, който карал друга кола непосредствено преди баща си.

Санданските полицаи са действали заедно с колегите си от Благоевград. Акцията е станала около 22 часа. Арестуваният е санданчанинът Н. Бижев, той е тъст на оперативен работник от полицейското управление в Сандански. Криминалисти от Благоевград също са пристигнали в курортния град. Работата по разследването на схемата за внасянето на контрабандните цигари продължава, информира struma.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов