Избрани Новини

Три години условно за контрабандист на цигари

Блъснал полицейски джип, в който били двама униформени

Контрабандист на цигари получи условна присъда от 3 г. с 5-годишен изпитателен срок, постановена от районния съд в Благоевград, информира "24 часа".

На 4 януари м. г. полицаи получили сигнал за готвен трафик на цигари от Македония през "зелената" граница в района на с. Габрово. Около 3 ч в м. Ленище забелязали джип "Нисан" без регистрационни номера да идва от браздата към вътрешността на страната. Подали сигнал за спиране, но шофьорът Николай Я. продължил с мръсна газ по черен горски път. Блъснал джипа на "Гранична полиция", в който били двама униформени.

Започнало преследване и 2 ч по-късно в района на с. Падеш полицаите открили изоставена колата. Тя била натоварена със 73 мастербокса македонски цигари на обща стойност 250 хил. лв. Шофьорът успял да избяга, но по-късно е заловен. Освен за контрабандата на папиросите Николай Я. получи и условни присъди за това, че не се е подчинил на полицейско разпореждане и повредил джипа на "Гранична полиция". Щетата по високопроходимия служебен автомобил била за 3000 лв.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов